пятница, 10 января 2020 г.

Зелене підвіконня

Вирощування зелені на підвіконні підійде:

Для тих, кому в умовах міста бракує контакту з землею)

🌿 Для гурманів, які цінують свіжо зрізану зелень у стравах)
🌿 Для прихильників Locavore-ського руху (їжа вирощування в 100 км від проживання) -- підвіконня це ідеальний варіант збору урожаю)
🌿 Для людей, що дбають про натуральність їжі, відсутність нітратів та хімічної обробки)
🌿 Для тих, в кого рослинний раціон харчування: Вегетаріанці, Вегани та Сироїди (пишу з великої букви, бо поважаю таких героїчних людей) 😃

Ну ось, якщо ти відносиш себе до хоча б однієї з цих категорій, тоді welcome in the club))) Вирощувати можна все!!! Важливо створювати сприятливі умови для рослинності; якщо заглибитись у садівництво та землеробство, то це достатньо клопітка робота! А я пропоную простий, легкий та мінімально затратний варіант, оснований на пермакультурі. 
Пермакультура -- це метод вирощування на основі природних процесів з мінімальним втручанням людини. 

По-перше: не обов'язково купувати насіння, можна саджати всі кісточки, які попадаються в руки чи ротик😋 До речі, наші предки перед тим як саджати насіннятко, брали його до рота, а потім вже разом з слиною саджали в землю, оскільки в нашій слині зберігається наша ДНК, таким чином виконується генетичне закладення у плід інформації про потреби організму саме цієї людини! 

Окрім кісточок можна саджати відрізані "попки" від моркви, буряка та інших овочів, які можуть прорости) Те що приживеться -- і буде найкращим варіантом))) 

Цією зимою ми пророщували у глиняній посудині пшеницю, але через холод і вологість у кімнаті вона зацвіла і ми поклали її в горщик, присипавши землею, і вона так активно почала рости та прийшлась нам до смаку, що тепер це обов'язковий інгредієнт наших салатів)))) Також гірчиця (ми купили її насіння на ринку, щоб самостійно перемелювати та додавати в соус, а також порошок гірчиці чудово відмиває олію з посуду), надає соковитої гірчичної гостроти як інгредієнт салату)))



Технологія проста:
1. Взяти горщик та землю (бажано купити готову)
2. На дно горщика насипати камінці, щоб
 не застоювалась вода, хоча можна і без них, 
якщо в горщика є отвір)
3. Засипати землю майже до верху.
4. Покласти зернятко, присипати землею 
(бажано прикрити склом чи пакетом, 
щоб утворився парниковий ефект)
5. Поливати, перевіряючи ґрунт на сухість.

Вирощуйте рослини вдома та будьте здорові)))

Комментариев нет:

Отправить комментарий