Найкраща підщепа – це та що добре поєднується із сортом та легко пристосовується до ґрунтових та кліматичних умов. В першу чергу, від підщепи залежить стійкість дерева до температур, перезволоження або засухи, високого рівня ґрунтових вод.
Перед усім, підщепа – це корінь дерева, який вбирає з ґрунту поживні речовини та воду.
Як оцінюють підщепу?
Якщо для садівництва, то обирають ті з яких легше отримати гарно розвинені саджанці, вони краще приживаються, можна легше і швидше сформувати крону.
Другий спосіб оцінки – це швидкість вступу в плодоношення. Логічно, що перевагу надають тим, що раніше починають плодоносити.
Є ще один фактор у виборі підщепи – промерзання ґрунту. Якщо у таких місцевостях використовувати недостатньо морозостійкі підщепи, дерева можуть вимерзнути або підмерзне коріння.
Дуже важливим є сумісність підщепи із сортом. Підщепа не повинна зменшувати розмір плодів та погіршувати їх якість.
Згідно із згаданими вище вимогами і обирають підщепу. Перевагу надають тій, яка має найменше недоліків.
Комментариев нет:
Отправить комментарий