вторник, 26 февраля 2019 г.

Варення із жимолості


Варення з жимолості (п’ятихвилинка).
 Всім відомо, що ягоди жимолості надзвичайно багаті вітамінами та мають оригінальний неповторний смак. Для того щоб зберегти ці цінні властивості робимо варення-п’ятихвилинку і насолоджуємося взимку!
Інгридієнти:
1. Ягоди жимолості – 1 кг
2. Цукор 1 кг

Приготування:
1. Ягоди жимолості для початку потрібно перебрати та помити.
2. Пересипаємо їх в миску і за допомогою дерев’яного товкача робимо однорідну масу. Важливо не використовувати посуд, що може окислюватися.
3. Всипаємо у ягідну масу невеличкими порціями цукор і ретельно все перемішуємо.
4. Ставимо ягідну суміш у каструльці на вогонь, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
5. Розливаємо готове варення у простерилізовані сухі баночки і закручуємо.
6. Поки не охолонуть тримаємо у перевернутому вигляді, а надалі зберігаємо у темному місці.
Смачне і ароматне варення із жимолості чудово смакує з чаєм і навіть пломбіром.
Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий